Kvit smøgerne med en udfordring

Kvit smøgerne med en udfordring

Vi ved det jo godt!

Rygning er pisse farligt…

… og helt sikkert noget fanden har skabt. Det er vanvittigt vanedannende og skader både vores eget og vores kæres helbred. JA! og med stor sandsynlighed dør vi af det! 
 
Her kunne jeg komme med hundredvis af analyser og statistikker om, hvad det gør ved vores helbred og hvor mange livstruende sygdomme rygning giver… MEN VI VED DET JO GODT!
 

Men vi bliver ved. Tager den næste smøg. Tænder. Inhalere og puster ud imens vi kigger på hvordan røgen langsomt, og hypnotiserende stiger mod vejret.

Vi er dybt afhængige og vi ved det godt.

Lad dine børn udfordre dig

Du har sikkert hørt det tusinde gange. Dine børn spørger dig om hvorfor du ryger, og hvorfor du ikke bare holder op.
 
Far, du skal holde op nu! Jeg vil altså ikke ha’ at du skal dø…
Den går lige i hjertet, men vi skyder det hen og siger til vores kæreste eje: “Det gør jeg heller ikke og jeg holder nok også snart op”, vel vidende om at du risikere at holde op når det er for sent. Langt de fleste rygere vil gerne kvitte smøgerne. Det er bare så pisse svært! 
 
Men dine børn kan faktisk hjælpe dig. Lad dem hjælpe dig med at holde fokus. Lad dem udfordre dig.
 

Vil du gøre det? For deres skyld?

Kvit smøgerne VS.

Vælger du at tage udfordringen op med din familie, kan I med succes bruge The Challenge Board. Her har I mulighed for individuelle mål og opgaver. Det giver et overblik over hvor langt i er kommet. Tavlen hjælper med at holde fokus og så er det motiverende.
 
I kan udfordre hinanden på alt. Du må ikke ryge og din datter skal læse 30 minutter hver dag. Det er kun jeres fantasi som sætter grænsen. og så har i mulighed for at give hinanden løbende ‘præmier’ når i når jeres delmål. The Challenge Board findes til 3, 4 og 5 brugere.
 
Tavlen er et værktøj, som kan tilpasses på alle mulige måder, så den også kan bruges når du er holdt med at ryge : )

Ekstra tips

 

1. Gør det synligt

Fortæl alle, at du prøver at holde op med at ryge, og at det er meget vigtigt for dig og din familie. Der findes mange applikationer som kan hjælpe, men prøv at sætte det “op på væggen”, så det er synligt. Brug en kalender og sæt klistermærker på for hver dag. Eller en tavle hvor du laver streger.

Du kan også bruge The Challenge Board, så alle i familien kan være med. 

2. Husk guleroden

Det er hårdt arbejde, at holde med at ryge. Opsæt nogle delmål som kan hjælpe med at holde motivationen. De første dage er svære, så der kunne det være, at du måtte købe en lille ting for hver dag du er røgfri.

Holder du en uge, kan det være en lidt større ting. osv. osv.

Har du været røgfri 2 måneder, må du købe en større ting som skal symbolisere at du nu er holdt med at ryge! Tænk på hvor mange penge du har sparet i den tid du ikke har købt cigaretter! Din familie og dit helbred er helt sikkert taknemmelig.

3. Accepter, at du kan falde i

Det er ikke en fiasko, hvis du skulle falde i. Det kan være en svær rejse, og der kan være veje som du ikke skulle ha’ taget. Her må du ikke være for hård mod dig selv. Vigtigst er at du hurtigst muligt kommer tilbage på sporet.

Tænk eventuelt over, hvad du kan gøre næste gang. Og hvad du måske skal undgå at gøre.

Jeg ønsker dig og din familie et rigtig godt rygestop : )

Block "996" not found

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.