kampen om madpakken

Kampen om madpakken

Kampen om madpakken

FUCK! Ikke igen…

Du var smart igår. I skulle have hjemmelavet burger og du lavede ekstra så du nemt kunne lave morgenmad her til morgen. Ungerne elsker jo burger; Det er fredag, så lad os gøre den ekstra god og glemme de kedelige rugbrødsmader for en gang skyld.

Men som en tornado fra en skyfri himmel, kommer udråbet fredag morgen: “Jeg vil ikke have burger med! Jeg kan ikke li’ dem mere!” Din dreng står og kigger vantro på den fine burger du lige har lavet. Som du faktisk var stolt af… Men i løbet af 2 sekunder var den fredelige morgen forvandlet til en dum diskusion om din søns skiftende smag, om dengang du gik i skole, og at han saksusme selv skal til at smører madpakken!

Der er så mange ting som vi gerne vil have vores unger til at gøre. Vi glemmer bare at de faktisk er børn. De bliver pumpet med ny information hver dag. De skal have hjælp.

Lad os lave en lille sammenligning. Du er lige kommet i nyt job, hvor alt er anderledes. Nye politikker; Nyt IT system; Nye kollegaer og kunder. Alt det du kendte fra dit tidligere job bliver udført på en helt anden måde. FUCK, det er hårdt og din hjerne er totalt blæst og ved at eksplodere med nyt info.

Det er sådan dine unger har det. Vi har bare gladeligt glemt hvordan det er.

Jeg kender det selv. Jeg farer op og tager diskussionen indtil jeg indser, at 3 af mine fingre peger på mig selv.

3 fingre peger ind mod dig selv

Så skal vi ikke bare lige tage den igen. Komme ned på jorden og lige tænke over tingene. Ingen tvivl om at alt er gjort i den bedste mening. Du smører sikkert madpakken fordi det er det nemmeste… og hurtigste. I hvert fald nu og her. Men var det fedeste ikke at de smurte deres madpakker selv? Fyldte drikkedunken og pakkede skoletasken?

Selvfølgelig var det det. Og måske vil de super gerne! De ved bare ikke hvordan, og du plejer jo bare at gøre det. Måske tænker de, at de slet ikke selv må gøre det?!

1. Brug tiden der skal til og hæng i

Det er dig, som skal være klar til at lærer dine børn, at lave deres egen madpakke. Det nytter ikke at du er stresset og tiden er presset. Det mærker dine børn med det sammen, og så kan du lige så godt smide håndklædet i ringen. Don’t go there!

Vælg det rigtige tidspunkt og gå positivt til opgaven. Og forvent modstand! Dine unger er vant til at det er dig som levere varen. Hjælp til, ros dem og fortæl at de kan være stolte når de har klaret opgaven.

Hæng i! Forvent at de næste dag syntes at det er knap så sjovt. Fortæl dem, at det er deres opgave nu, men at du nok skal være der til at hjælpe, hvis det bliver nødvendigt.

2. Giv dine børn inspiration

Snak med dine børn om, hvad de gerne vil have i deres madpakke. Er de helt blanke, så find inspiration på nettet. Jeg kan anbefale madbanditten.dk, som giver gode idéer til, hvordan en madpakke også kan se ud. Eller skriv “inspiration madpakker til børn” på Google, klik på »billeder« og bliv inspireret af de mange muligheder.

Det vil også være en god idé at tage dine børn med ud at handle, så de er medbestemmende på hvad der ryger i boxen.

3. Planlæg og giv dine børn overblik

Brug en tavle eller lignende til give dine unger overblik over det deres daglige opgaver. Det hjælper dem med ikke at glemme og holde fokus. Og planlæg, hvornår i skal lave madpakken. Gør det på samme tidspunkt hver dag, så det med tiden bliver en vane. Evt. når du skal lave aftensmad, så du alligevel står i køkkenet. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.